Architecture

Bale Siswa

Design & Build

Education is one of the most important factors to the Indonesia military force. To support their learning experience, we’ve designed an auditorium with curved ceilings to improve the acoustic quality while also enhancing the lighting quality of the room. The room was improved with acoustic panels to reduce the noise pollution from inside and outside of the building.

Surrounded by various Universities, Bale Siswa communal living provides a safe haven for students and parents. It was designed based on the market research of students’ needs that allow us to work on the design from the specific requirements on how to make their stay and their study more pleasurable.

Bale Siswa combines the comfort of private units with the lively and collaborative common areas that embraces the youthful energy and triggers the growth of the inhabitants. With the area of 511 m2 the building consists of 30 units and 200 m2 area of public space which allows the students to study, mingle, and create events at the property. Bale Siswa endorses the co-living concept within the occupants by creating public events, sharing sessions and open discussions about the campus life.

LOCATION

Kedunghalang, Bogor

STATUS

Design & Build

CLIENT

PT Setyanda Duta Makmur (D’besto)

AREA

53 m2

  • LOCATION : Kedunghalang, Bogor
  • STATUS : Design & Build
  • CLIENT : PT Setyanda Duta Makmur (D’besto)
  • AREA : 53 m2